sommar...

...är det ju snart, har lagt på sommardäcken idag, skönt att ha det bortgjort, men jag borde köpa en bättre domkraft, man blir ju vansinnig på orginalet, man får ju veva som en besatt innan det händer nåt... Jaja, nu är det gjort iaf...skönt...

Äntligen har man fått rätt mot skolan i fallet barnmobbning.
Vad nu? tänker ni säkert, men jag ger en kort förklaring här.
Carro ska ju börja 6-års till hösten och här på Bergnäset finns det två skolor för 6-åringar, en som alla vill till och en som ingen vill till.
Rektorerna för skolorna hade delat upp förskolegrupperna på nåt konstigt vis för att inte så så stora grupper på den populära skolan, inget fel med det, för vem vill ha stora barngrupper?
Problemet var att på Carolinas förskola finns det 5 blivande 6-åringar och dom hade man delat in så att 4 går till en skola och 1 till den andra, ni kan ju gissa vem som blev ensam, jo Carolina.
Vi gick i taket när vi fick veta att man särar på en grupp på det viset, utan hänsyn till barnens sociala liv utan endast med förklaringen att "dom får väl nya kompisar".
Det blev föräldramöte med rektorer och områdeschef och ingen av dom kunde förklara hur indelningen har gått till, det enda dom kunde säga var att grupperna inte får bli för stora.

Jag har ringt till rektorerna och bett om en förklaring, till områdeschefen och bet om samma sak, men inget svar har jag fått, bara att dom skulle ha ett nytt möte. då blev jag riktigt f-bannad och ringde till Barn och Utbildningsnämndens ordförande och förklarade situationen, hon blev chockad när hon fick höra vad som hade hänt och skulle prata med områdeschefen... Det gav resultat, Carolinas grupp är numera inte splittrad, hon får börja skolan med sina kompisar!!!
Den som sen nu säger att det går inte att påverka politiskt vet inte vad dom talar om, för det går ju, det är ju precis vad ovanstående historia visar!


Annars då? jo, jag har börjat jobba heltid from i Torsdags, 8-5, kvällarna med barnen blir korta, men vad har man för val?
Nästa vecka blir det av att fara till Skellefteå, jag åker ner på morgonen och Linda kommer med barnen senare på eftermiddagen, vi ska bo på hotell och ha det riktigt skönt...

Mer då? Jo, jag sitter numera med i styrelsen för LO-facken här i Luleå och i LO-distriktet i norrbotten, kul måste jag säga, få nu bara se exakt vad det innebär...

Nu är det handlingsdags...

Ha det gött...

/Richard

nä nu jävlar...

här kommer en bild på min äldsta dotter och hennes senaste kärlek trubaduren Patrik....





och här är en bild på de tre tjejerna som betyder allt för mig...


Bad, Kläder och Pubkväll...

...är det som har hänt här och ska hända här under dagen/kvällen/natten...

I veckan fick barnen varsin baddräkt och i morse åkte vi till Gammelstans badhus, vi lekte, plaskade, njöt och fikade i 2.5 timmar, skitkul och skitskönt var det...
Efter det var det dags att proviantera lite, så bilen for mot Coop och det blev middagsinköp, nåja en body till Filippa slansk ner oxå, efter det var det dags att fara på systemet, och efter det skulle Linda in på Lindex och köpa en klännig till ikväll.

Anna kommer hit i eftermiddag och ska sminka Linda, Anna är ju jätteduktig på sånt och säljer ju en del produkter. sen ska vi allihopa på pubkvällen som arrangeras här på området, hur det har varit på den får ni kanske läsa om senare...



Jo just det, glömde ju bort att skriva att jag vandrar omkring i ett lyckorus...

GRATTIS TILL SM-GULDET PLANNJA