Kommentarer

...har jag skrivit några stycken´i andras bloggar, på alla ställen utom ett får dom dessutom vara kvar, men inte i en viss persons *suck*

Men jag kan ju skriva dom här istället...

Den första gällde en grattishälsning till mig och kommentaren var "Du kan visst vara snäll oxå, tack"

Och den andra gällde en grattishälsning i tidningen åt mig, något som jag i flera år uttryckligen har sagt at jag inte vill ha, kommentaren löd såhär: "Det är ju den 15 mars snart", den försvann oxå.

Och nog ärdet sant, jag ska leta upp ett 6år gammalt kort och stoppa in i tidningen, så köp Norrbottenskuriren då!

Annars då? Jo, Filippa har feber igen, hon håller på att få ännu en kindtand... Köpte flytande Alvedon på apoteket idag, iaf trodde jag det, men dom gav mig brustabletter... fick vackert fara förbi Anna och Urban och hämta några "supar" istället...

Har varit på hockey, fick ju pengar till det av svärmor och svärfar, Luleå vann (såklart) med 2-1 efter förlängning mot Brynäs...

Nu är det "Sexinspectors" på 4:an...

/Richard

Födelsedag

Jaha, då har man blivit ett år äldre igen, 35:e gången i rad den här gången...

Dagen har varit jättebra, Jag och hämtade ut min "Palm" från posten, gick hem och väntade på Linda, gick till tandläkaren på 1-årskontroll med Filippa, gick hem och åt lite.
Carolina kom hit vid 3-tiden, hon var nog ganska tårtsugen...

Vad fick jag i present då?

Av mina föräldrar fick jag pengar,
Av Mina svärföräldrar fick jag pengar,
Av Carolina fick jag ett jättefint grattiskort som hon gjort själv och en söt liten "nalle",
Av barnen tillsammans fick jag en jättevarm mössa,
Av Anna, Urban och barnen fick jag en chokladask,
Av min kära Linda fick jag ett Playstation 2,

Tack allesammans!

Nu är det läggdags...

/Richard

Nu så...

..har jag kört slagborr och skruvdragare så jag är spyless, inrett både Filippas och Carolinas rum, skitfint blev det, 2 riktiga lekrum!

Bäddsoffan köpte Anna och Urban av oss, vi hade ju ändå ingen användning av den just nu.
Jag och Urban körde den hem till dom, och jag kan säga at den är fan inte lätt, men det var en enkelr match för 2 vältränade alteter som mig och Urban *skrattar*

Käkade på restaurang Berget idag, lyckades klämma i mig en 9" panpizza, är mätt ännu!

Carolina kom från stan med sin mamma och vinkade genom fönstret, ringde sen och sa att det var orättvist att Filippa fick äta där, då sa jag att Filippa äter ju ingenting, men nog kan hon komma ner och titta på precis som Filippa gör så blir det ju lika, men inte dög det inte... Hörde sen att hon ville att bara jag och hon skulle ut och äta, glöm det säger jag, varför ska jag göra skillnad och särbehandla mina barn? Det finns väl ingen anledning till det!

Läste en lapp på Carolinas dagis om att det börjar barngympa på söndagar, skickade ett sms till hennes mor om det, men fick inget svar, hoppas dom går dit, Carolina älskar ju att hoppa och studsa omkring!

Filippa har sjungit "dudududu" i Carolinas mick idag, hon har sett hur storasyster gör och vill ju härmas, man kan lugnt säga att hon är ett hängivet "fan" av sin storasyster, allt som Carolina gör ska hon också göra...

Imorgon börjar äntligen Big Brother!!! Äntligen nåt att se på tv...

På måndag blir jag ett år äldre, och klokare oxå, om det går :-)

Nä, nu ropar sängen, mycket att göra imorgon, åtminstone är eftermiddagen fullspikad.

/Richard

Mycket nu...

Ojojoj, vad fint Carolinas rum blev med nya tapeter, nu är det grundmöblerat och hon sussar sött i sin säng, i helgen blir det att ta fram slagborren och perforera väggarna, det är en del som ska monteras upp, roliga speglar från IKEA , hyllor, en klocka, bokhyllan ska skruvas fast i väggen osv.

Filippa fick sin nya säng idag, bara madrassen som fattas, men den kommer nog till veckan. Hur som helst är den monterad och klar nu, bara sänglådan att skruva ihop ännu, men det blir nog efter hockeyn ikväll... Sen är det en massa borrande i Filippas rum också, även där ska det upp speglar från IKEA, nå "hål" man har grejer i som sitter på väggen, hyllor och en massa annat... Jaja, jag ska lägga in bilder sen så ni får se...

Nu ska jag lyssna på hockeyn och ta en bira...

See Ya...
/Richard

Sådärja...

...nu är det bara resten kvar...
Jag har ju inte skrivit vad vi har hållit på med, men nu kan jag säga att Carolina har fått tapetserat i sitt rum, rosa med en vit fondvägg med silverfyrkanter på...riktigt snyggt!

Så nu är det "bara" att möblera och hänga upp saker... Men först måste jag hämta tösen från dagis...

Med Filippa går det bara bra, vi leker, läser och ser lite på tv, och när mamma kommer hem har hon sååå mycket att berätta, munnen går i ett men det kommer inga ord... hehe, dom är för gulliga...

/Richard

Är det verkligen så...

...att man lever som man lär, hittade nåt intressant på en blogg, lite tips och råd till separerade föräldrar.
Hoppas verkligen att den som har lagt in det lever efter det också...

Men tipsen var bra, jag skriver ner en del av dom här...





-Föräldrarna måste försöka skilja på sina egna känslor och behov och barnets känslor och behov när de ska fatta beslut som utgår ifrån barnets bästa.
-När föräldrar ska fatta beslut som berör barnet så är det viktigt att ta reda på barnets önskningar, känslor och behov. Det är viktigt att acceptera och respektera om barnet inte vill svara på frågor. Tänk på att du gör det för barnets skull.
-Prata aldrig negativt om den andra föräldern i barnets närvaro.
-Använd inte barnet som bundsförvant.
-Använd inte barnet som ett vapen mot den andra föräldern.
-Se till att barnet inte dras in i lojalitetskonflikter mellan er föräldrar.
-Det handlar inte om att ge föräldrar dåligt samvete för att de inte i alla lägen lyckas agera med barnet i fokus. Utan att visa att det går att tänka i termer av vad som är bra för barnet, även om föräldrarna mår dåligt och har stora samarbetssvårigheter.
-Det viktiga är att varje förälder var för sig gör vad hon/han kan, utifrån rådande omständigheter, för att se barnet och agera med barnets bästa i fokus. Sedan är det upp till den andra föräldern vad hon/han väljer att göra.


-Var inställda på att kompromissa i beslut som gäller barnet.
-Fråga dig själv om du självkritiskt har gjort allt som är möjligt för att kompromissa, eller om du av ren stolthet, ilska och hämndlystnad sagt nej till sådant som du kan säga ja till.
-Acceptera och respektera från början att den andra föräldern har sina egna regler när barnet är hos henne/honom.
-Var beredd på att det förr eller senare dyker upp frågor där ni tycker olika och då riskerar att få konflikter, ex. när någon träffar en ny partner eller när någon vill flytta.
-Fråga dig själv, -Vad kan du göra för att förbättra samarbetet med den andra föräldern.
-Ett positivt samarbete med den andra föräldern uppstår inte automatiskt utan är en process.
-Det handlar inte om att ge föräldrar dåligt samvete eller skuld för att de inte varit perfekta. Utan att visa att det alltid går att tänka i termer av samarbete, även om föräldrarna har stora samarbetssvårigheter.
-Det viktiga är att varje förälder var för sig gör vad hon/han kan, utifrån rådande omständigheter, för att samarbeta. Sedan är det upp till den andra föräldern vad hon/han väljer att göra eller inte göra.

-Efter separationen har man ingen rätt att tala om för den andra föräldern hur han eller hon ska leva eller vara som förälder.
-Det krävs inte att föräldrar tycker om varandra, men de måste sätta eventuella negativa känslor som ilska, bitterhet och hämndbegär åt sidan när de samarbetar.
-Föräldrar bör försöka att sätta det som händer idag i ett längre perspektiv. Om ett, tre eller fem år kanske båda lever i nya familjer. Ha tålamod.
-Det första steget mot ett bättre samarbete är ofta det svåraste, framförallt om samarbetsproblemen pågått under en längre tid. Det kan ha uppstått prestige: vem bestämmer, vem vinner och vem är stark.
-Kom ihåg att förändring tar tid. Det tog tid att bli ovänner. Det kommer att ta tid att bli vänner igen. Den andra föräldern behöver upptäcka att man vill något nytt. Att bygga upp ett raserat förtroende är en process.
-Om föräldrarna har samarbetssvårigheter, finns det en risk för att barnets känslor, behov och önskningar hamnar i skymundan. För att undvika detta måste man skilja på sina egna och barnets behov, och också aktivt försöka ta reda på vad barnet känner och behöver
-Om bara en förälder är intresserad av barnets bästa är det desto viktigare att hon eller han gör allt för att sätta barnet främst.
-Föräldrarna vet att de har ett väl fungerande samarbete, när barnet är hos mamman och säger: "Jag längar efter pappa." Eller när barnet säger till sin pappa: "Jag har så roligt hos mamma." Ett barn som vågar säga sådana saker vet att båda föräldrarna accepterar barnets kontakt med sin mamma eller pappa. Den som vill sitt barns bästa, blir glad över att barnet har det bra hos den andra föräldern.
-I ett samarbete som fungerar är det viktigt att föräldrarna alltid försöker prata positivt om varandra i barnets närvaro.
-Även om ett barn kan vara besviket på någon förälder, vill barnet inte att någon annan ska kritisera denne -framförallt inte den andra föräldern.




Det är ju lätt att säga och skriva ner sånt här, men jag hoppas verkligen att den som har sånt här på sin blogg också lever efter vad den skriver....

/Richard

Just nu...

...sitter jag och hör på matchen Luleå-Leksand direkt, tack för det Sveriges Radio för att ni direktsänder från alla matcher, 4-0 till Luleå och andra perioden har just börjat...

Vad har mer hänt idag då?
Jag har ringt en massa samtal, till Lulebo, till Arbetsförmedlingen och till Försäkringskassan.

Det är ju första dagen jag är pappaledig idag, första med Filippa iaf, med Carolina var det ju några år sedan nu...
Allt har då gått fint, jag och Filippa vaknade tidigt, just efter att Linda hade farit till jobbet, sen har vi bara myst, lyssnat på hårdrock, hon måste ju lära sig allt om NWOBHM, New Wave Of British Heavy Metal, så en del Saxon och Iron Maiden har det blivit, imorgon fortsätter vi nog med Judas Priest och Accept :-)

Nu vet jag inte mer för stunden...

/Richard


Hoppsan då, det blev en till storvinst, 7-1 till Luleå.... Forza Luleå.....

Sex...

Jag gjorde Expressens sextest på http://www.expressen.se/index.jsp?d=710&a=46254&d=710&qindex=0&a=46254&qstate=0
och fick det här resultatet....
Skriv gärna en kommentar om hur många rätt ni fick...

Resultat

Du har 24 rätt: Kunskapsnivå: avancerad

Grattis, du kan massor om sex och har troligen ett genuint sexintresse också, vilket driver dig till att ta reda på mer och mer, och är det något du inte känner till, slår du upp det eller tar på annat sätt reda på vad det betyder. Du hatar att stöta på en sexuell term och inte vara säker på vad den står för. Sen kan du också vara lite av en besserwisser förstås och knäppa folk på näsan med att du kan otroligt mycket om sex. Ibland kanske du har en tendens att teoretisera bort sånt som bäst bara visas med kroppsspråk? Glöm inte att det ibland är bättre med en innerlig kyss, än en knastertorr föreläsning - även om det handlar om ett så spännande ämne som sex.

Tips för dig med avancerade kunskaper:

- Dela gärna med dig av det du kan. Men var inte överlägsen!
- Använd dig av dina kunskaper för att fördjupa den sexuella relationen med din partner. Kanske kan du ta reda på ännu mer till exempel om taoistiska och tantriska sextekniker.
- Beställ böcker via internationella boksajter, där finns mängder av intressant engelsk sexlitteratur om du vill veta ännu mer.



/Richard

Roligt och tråkigt del 2

Rolig sak: På måndag händer det nåt kul, kan tyvärr inte berätta det för att nån annan inte kan hålla käft!

Tråkig sak: Att det händer nåt kul på måndag som jag inte kan skriva om här för att nån inte kan hålla käft!

Rolig sak: Pratade med min kusin Ann-sofie på MSN, har inte hört av henne på 20 år!!! :-)

Tråkig sak:Alltid tjorv om nåt som barnen får den 20:nde varje månad...

Rolig sak: Romantisk middag med min kära....

Tråkig sak: Carro är hos sin mor...

Rolig Sak: filippa springer runt och ropar "Carro....."

Tråkig sak: Det är dyrt att handla, men man måste ju...

Rolig sak: Tommy (undulaten) var på upptäcktsfärd idag



/Richard

Roligt och tråkigt...

Vad har hänt i dag då?
Tråkig sak: Carolina är hos sin mamma, det blir tyst och tomt här då...

Rolig sak: Vi har varit till Fotografen och beställt bilderna från 1-årsfotograferingen...

Tråkig Sak: Bilderna är jättedyra...

Rolig sak: Luleå vann mot Mora med 4-3 och passerade Färjestad i tabellen, nu ligger vi fyra med 11 omgångar kvar!!!

Tråkig sak: Filippa är fortsatt febrig och har även spytt ikväll, mer än vad Carolina spydde i Lördags, Hoppas bara att det var tillfälligt...

Rolig sak: Tommy har vågat lämna fågelburen, men det vara bara en snabb sväng...

Tråkig sak: Jag har slitit i tvättstugan, och det är tråkigt, vi måste köpa en ny tvättmaskin!

Rolig sak: Jag hittade igen min kusins hemsida på nätet och har mailat en del med henne, vi har inte pratat eller träffats på 20 år!

Tråkig sak: Mitt minneskort till mobilen har pajat och jag får inget nytt förrän nästa vecka...

Rolig sak: Nu ska jag lägga mig i sängen med min gogumma...

/Richard

Av egen erfarenhet...

...kan jag säga att det är inte lätt att leva ihop med en del människor, t.ex. sådana med olika typer av personlighetsstörningar, jag redogör för en del av dem här nedanför...
All information kommer från
http://web4health.info/sv/ och det mesta är skrivet av  Martin Winkler, läkare med sju års erfarenhet i psykiatri och psykoterapi.



Fråga:
 
Vad är narcissistisk personlighetsstörnining?
Svar:
Diagnostiska kriterier enligt den amerikanska DSM-IV. Den europeiska klassifikationen ICD 10 definierar inte en speciell narcissistisk personlighetsstörning.
Ett genomgående mönster av grandiositet (i fantasin eller i beteendet), behov av att bli beundrad och brist på empati. Störningen visar sig i ett flertal olika situationer och sammanhang från tidig vuxenålder och tar sig minst fem av följande uttryck:

  • har en grandios känsla av att vara en betydande person (t ex överdriver talanger och framgångar, förväntar sig att bli behandlad som höjd över mängden utan att genom sin gärningar gjort sig förtjänt av det)
  • är upptagen av fantasier om obegränsad framgång, makt, glansfullhet, skönhet eller fulländad kärlek
  • tror sig vara en speciell och unik person som bör söka sig till, eller bara kan bli förstådd av, andra personer ( eller institutioner) som är speciella eller har hög status
  • kräver ett övermått av beundran
  • har en känsla av särskilt berättigande, dvs. har orimliga förväntningar på särbehandling eller på att andra automatiskt ska svara upp till hans eller hennes förväntningar
  • utnyttjar andra, dvs. drar fördel av andra för att uppnå sina egna mål
  • saknar empati: är obenägen att uppmärksamma eller identifiera sig med andras känslor och behov
  • är ofta avundsjuk på andra eller tror sig vara föremål för andras avund
  • är arrogant och högdragen i sitt beteende eller sina attityder

Fråga:
 
Vad är borderline personlighetsstörning? Hur definieras borderline personlighetsstörning? Vad är kriterierna för borderline personlighetsstörning enligt DSM-IV?
Svar:
En borderline personlighetsstörning enligt DSM IV karakteriseras av ett genomgående mönster av instabilitet i relationer med andra människor, i självbild och affekter, samt markerad impulsivitet med början i tidig vuxen ålder. Detta visar sig på olika sätt, varav minst fem av följande:
  1. Gör stora ansträngningar för att undvika verkliga eller inbillade separationer. Observera: Självmords- eller självstympande beteende som beskrivs under kriterium 5 räknas inte in här.
  2. Uppvisar ett mönster av instabila och intensiva relationer med andra människor som kännetecknas av extrem idealisering omväxlande med extrem nedvärdering.
  3. Uppvisar identitetsstörning: påtaglig och varaktig instabilitet i självbild och identitetskänsla.
  4. Visar impulsivitet i minst två olika avseenden som kan leda till allvarliga konsekvenser för personen själv (t ex slösaktighet, sexuell äventyrlighet, drogmissbruk, vårdslöshet i trafik, hetsätning). Observera: Självmords- eller självstympande beteende som beskrivs under kriterium 5 räknas inte in här.
  5. Uppvisar upprepat självmordsbeteende med gester, hot eller självstympande handlingar
  6. Affektiv instabilitet som kommer av en påtaglig benägenhet att reagera med förändring av sinnesstämningen (t ex intensiv, episodisk nedstämdhet, irritabilitet eller ångest som vanligtvis varar några timmar och endast i enstaka fall längre än några dagar).
  7. Kronisk tomhetskänsla.
  8. Uppvisar inadekvat, intensiv vrede eller svårighet att kontrollera ilska (t ex ofta förekommande temperamentsutbrott, konstant ilska, upprepade slagsmål).
  9. Har övergående, stressrelaterade paranoida tankegångar eller allvarliga dissociativa symptom.


Fråga:
 
Vad är idealisering? Varför idealiserar borderlinepatienter andra personer, för att sedan förkasta dem?
Svar:
Det är mycket typiskt att patienter med borderlinepersonlighet idealiserar en annan person som endast "perfekt" eller "den bästa personen jag någonsin träffat".
På grund av sitt dikotoma (kluvna) tänkande ser personer med den här typen av personlighet endast extremer som "allt gott" eller "allt dåligt". De kan inte förstå att någon inte kan tillfredsställa alla deras behov eller finnas till hands dygnet runt endast för deras skull.

Borderlinepatienter undviker alltså otrevliga (realistiska) aspekter, känslor eller upplevelser. De har en förmåga att "klyva" (splitting). Deras bedömningar kan vara ganska intuitiva och baseras inte på fakta eller nya erfarenheter. Mycket ofta påverkas de mer eller mindre av gamla tankesystem eller drömmar ur det förgångna.

Om något allvarligt stör idealiseringen av "en älskad person", kan det resultera i mycket extremt beteende. En möjlighet är en total nedvärdering av den andre. Nu bedöms alla personliga kvaliteter och beteenden hos den andra personen som hemska, skadliga eller luriga och manipulerande. Återigen baseras detta huvudsakligen på gamla (dåliga) erfarenheter, inte de aktuella situationerna eller personernas beteenden.




Fråga:
 
Finns det personlighetstyper som leder till ätstörning?
Svar:
Det finns vissa personlighetsdrag som är vanliga hos patienter med ätstörningar. Individer som har dessa drag löper en ökad risk att drabbas av en ätstörning.

Detta medför att speciellt känsliga individer som växer upp i en social och kulturell omgivning som tycker det är viktigt med slankhet söker sin tillflykt i dieter och bantning när de råkar ut för svårigheter. Det är en farlig väg som kan leda till matmissbruk och ätstörningar.

Här är personlighetsdrag som ökar risken för att utveckla ätstörningar:

  • Låg självkänsla
  • Litar inte på sig själv eller på andra människor
  • Dålig medvetenhet om känslor och fysiska förnimmelser
  • Perfektionism
  • Ser allting i svart eller vitt
  • Tycker inte om halvmesyrer
  • Har ett impulsivt eller tvångsmässigt beteende
  • Undviker monotoni
  • Lägger alltför stor vikt vid utseende, vikt och kroppsform.
Vissa av dessa personlighetsdrag medför ökad risk även för andra missbruk som alkoholism och narkomani.

När personer med tre eller fler av dessa personlighetsdrag påbörjar en sträng diet, finns det en risk att dieten och dess resultat förvandlas till en farlig "framgångsmodell". Man upplever ökat självförtroende och en mer positiv bild av sig själv genom framgången med dieten, speciellt om man finner att det är lättare att kontrollera vikten än andra livsförhållanden. Dieten och bantandet som en falsk framgångsmodell kan då leda till ätstörningar.





Om ni ser tecken på det här hos en person, det kan vara en partner, en familjemedlem eller släkting, en kompis, en arbetskamrat osv. se till att personen får hjälp så fort som möjligt, även om personen inte vill ta emot hjälpen, risken är annars stor att ni får ett helvete, tro mig, jag vet...

/Richard

Kasta inte...

...sten i glashus

  • Sopa rent framför egen dörr
  • Den som gräver en grop åt andra faller oftast själv däri
  • Av tio kvinnor är nio svartsjuka
  • Dubbelmoral är bra - förlorar man den ena har man den andra kvar
  • Man kan inte varaktigt hjälpa människor genom att utföra det som de borde göra själva
  • Det är lätt att säga kloka ord men svårare att leva upp till dom
  • Ingen är så blind som den som inte vill se
  • En lögnare tror man inte, även om han talar sanning
  • Ingen kan få dig att känna dig mindervärdig utan ditt eget samtycke
  • Bli bästis med dig själv, kan vara bra om vännerna sviker

 

Tänkvärt kanske?

fegt...

...är det att skylla sina sociala och psykiska problem på andra... Ja, jag kanske var den utlösande faktorn till att problemen kom upp till ytan, men dom fanns där före det, dom låg latent och blossade inte upp före vi separerade.

Jag har fått höra vilken skam jag har dragit över mitt ex familj, hur man får skämmas över att man separerar, men vad är bättre, att gå omkring i en låtsasvärld och leka att allt är bra eller att ta steget ifrån problemen? Ingen mår ju bra av att låtsas...

Tänk, det är 4 år sedan vi flyttade isär, fortfarande kommer det saker, saker som att Carolina inte får kalla sin egen mamma för mamma när hon är här! Vad är det för skitsnack, hon har bara en mamma och så kommer det alltid att vara, oavsett vad andra säger och tycker, barn kan bara ha en mamma och en pappa... Det har jag sagt tusentals gånger, men inte går det in i huvudet på mitt ex i alla fall!

Jag tvivlar inte en sekund på att min äldsta dotter har det bra hos sin mor, jag vet att hon har det bra!

Sen är det ett jävla tjat om vem hon är lik, att hon var så lik mig när hon var liten osv, men att hon är lik sin mor nu, hon har ju trots allt gener från oss båda, sen om man själv förändrar sitt utseende så man blir mer och mer lik sitt barn, det är väl upp till var och en!

Jag har försvarat Carolinas mamma så många gånger, dödat rykten om henne, sagt ifrån om skvaller som inte har varit sant, men vad har jag fått tillbaks för det? Jo ännu mer krav, ännu mer skit osv, jag har fått höra att det är mitt fel att hon har fått byta umgängeskrets osv, att det är mitt fel att allt har rasat för henne, av ren hänsyn till henne så skriver jag inte vad, men det hade gått riktigt illa flera gånger om inte jag hade funnits, om jag inte hade lyft luren osv, och vad är tacken för det?

Hon vill alltid att jag ska säga åt henne hur bra mamma hon är, och när jag sen frågar henne om jag är en bra pappa så svarar hon: "Det är du väl, du slår ju inte flickan"! Gissa om jag blev paff, är det sådana kriterier man har på en förälder? Bara du inte slår barnet så är du en bra förälder, nä, inte i min värld i alla fall!

Tänk hur många pappor som har skitit i sina barn när dom har separerat, tänk hur många pappor som har blivit pappor för att dom trodde att mamman skyddade sig, tänk hur många pappor som mår så dåligt över att inte sen räcka till, dom finns i massor. Men jag har alltid funnits där, jag har ställt upp så mycket för mina barn och även mitt ex, men vad har jag fått tillbaks? INGET!!!

Jag tycker att det är bra att hon äntligen har skaffat sig nya vänner, att hon äntligen har kunnat bättra på kontakten med sin familj, att hon äntligen ska ut i arbetslivet... allt det sammantaget gör kanske, jag skriver kanske, att hon kommer att kunna gå vidare...

/En besviken 2 barnsfar...





syskonen på stolen





Mina änglar

Mina änglar, tack för att ni finns....


Nä nu...

...blir jag inte så lite less...

Fick ett tips om att jag borde läsa en blogg på webblogg.se, och det gjorde jag.

Jag har alltid sagt att man inte ska ta åt sig av vad det står på nätet, att folk är fria att skriva vad dom vill, javisst, det är dom, och jag skriver dessutom vad jag vill.
Det är klart, den här personen kommer ju att säga att det  inte är mig det syftar på, men det kan väl vem som helst förstå att det är, och det spelar ju kanske ingen roll heller, men vissa saker måste man bara bemöta.

T.ex har personen skrivit att jag aldrig frågar om hon har haft kul på en fest, varför skulle jag fråga det? varför ska jag blanda mig i hennes liv på det viset? Vi bor ju inte tillsammans eller har ett förhållande av något slag.

Personen skriver att vännerna har svikit henne, undrar varför hennes samtliga fd vänner tycker precis tvärtom?

Hon har en helt ny bekantsskapskrets bestående av läkare osv, det är väl kul, att ha vänner är ju bra, men jag undrar vad hennes läkarvänner skulle tycka om att hon har kallat dom för "killar", alltså att dom har haft ett förhållande, det är ju fruktansvärt oetiskt enligt alla riktlinjer läkare har att följa, att inleda ett förhållande med en patient kan ju leda till att läkarlegimationen dras in...

Att påstå att Carolina är så fruktansvärt lik hennes mormorsmor, undrar varför min mamma trodde att det var en bild på mig vi har på bokhyllan, hon trodde inte att det är Carolina, inte kan det väl bero på att hon är lik mig?
Okej, det sista lät som skryt med barnen, men jag blir så less på det, nog kan jag skriva om hur Carolina och Filippa charmar ihjäl alla dom möter, hur fotografen igår gång på gång sa att Filippa är så gullig, att Carolina är så duktig,  hur jag alltid får höra att "barnen har då fått sin fars vackra ögon" osv, men hur jävla kul är det med det skrytet?

Nä, skärp till dig i hur fan du tänker, jag är inte nedvärderande mot DIG! Jag säger inte att du inte får ha vänner, men utan mig hade du inte levt idag, vad är tacken för det?

/Richard



Dans runt granen och magsjuka

Jaha, då har vi varit på Ica Maxi och dansat ut julen, iaf så har Carolina och Filippa dansat runt granen och haft fiskdamm, kuligt värre...

C blev magsjuk, hon har sett hängig ut hela dagen, somnade t.o.m i bilen, och det brukar hon inte göra...

Hon har spytt ordentligt en gång men sen har toabesöken varit täta... Som tur är så somnade hon bra och har inte vaknat ännu *peppar peppar*

Idag hade vi tänkt att Tommy och Annika (våra undulater) skulle få flyga lite fritt i lägenheten, men dom har inte vågat sig ut... men det är bara att ha tålamod, dom mste ju få vänja sig vid oss örst, och dom är inte lika rädda som förut...

Lindas brors "bonusbarn" har fått en lillebror den 12 januari, Grattis...

En "nätkompis", Sofia, har fått en liten tjej, med betoning på liten 890 gram, och hon ska heta Meja.
Det lär bli en lång sjukhusvistelse för er, men ett stort Grattis!!!

Eftersom Carolina är för tidigt född, 5 veckor, så vet jag hur det är att vara på sjukhus med barnen, C hade en massa komplikationer, bla så behöll hon inte maten, det blev operation av magmunnen, hon skrtek dygnet runt, mest på natten (svår kolik) hon hade konstiga kramper eller ryckningar så dom kollade alla fuktioner hos henne, både hjärnaktivitet och magnetröntgen, en hjärtspecialist kollade på henne och en massa annat, men inget fel hittade man, men sen blev hon 3 månader gammal och då kom hon på att hon skulle sluta tjorva och sen dess har hon varit en frisk  tjej. Att sova på sjukhuset varje natt var inte roligt, men någon var ju tvungen att vara där, på dagarna jobabde jag ibland, kunde inte gå sjukskriven för då bara funderade man så det var bättre att jobba, men då var mamman där, men direkt efter jobbet var det ilfart till sjukhuset.

Med Filippa blev det bara en extra natt, hennes billirubinvärde (gulsot) var för högt så hon fick stanna en extra natt och sola, tyvärr kunde jag inte stanna då eftersom det inte fanns plats för mig där då och jag kunde ju inte gärna sova i väntrummet... Men det gick ju trots allt bra det oxå...

Nä, nu är det stopp i huvudet....

Sätter in en bild på lite "eyecandy"

Forden


Ha det bra...
   /Richard

Nytt käk...

Då har vi provat den nya pizzerian/grillen här på bergnäset, vi tog och åt "grillspett med strips och massor av tzatsiki" det var väldigt gott, kan rekomendera ett besök där...vi får väl testa pizzorna och hamburgarna nån annan gång, man kan ju inte äta ute varje dag, så tjock börs har väl ingen...


Jippie, det som vi ville ha fanns kvar, vi åker nog och hämtar det senare idag, eller imorgon...vi får se...



Stan...

Nu har vi varit på äventyr igen... Rantat på stan halva dagen, det finns ju flera roliga affärer där, speciellt fastnade jag på Game på smedjan...har fått nåt konstigt sug efter en PS2:a eller en XBOX360, men usch vad dyrt, kanske det skulle räcka med ett bättre grafikkort till datorn istället... Sen var vi in på en annan affär där och blev väldigt sugna på nåt trivsamt till hemmet, hittade en annons på blocket där dom sålde samma sak, så imorgon kanske... jag kan ju inte skriva vad det är, för det är en hemlis, och såna kan man inte ha på nätet...




Nu ska jag gå och äta årets första semla...*mums*, var tvungen att åka till Kvantum bara för det...




Imorgon öppnar den nya grillen/pizzerian här på Bergnäset, så det är stor risk att vi äter där imorgon, skiter i om folk kallar mig för tjock, jag trivs då...



/Richard

Seger...


Jaha, då fick man visst ett ryck igen... Förr om åren var jag alltid och såg på Luleås hemmamatcher, men den här säsongen har det inte blivit en enda av olika anledningar...

Men idag så fick jag ett ryck och for...
Björnhuvudet




Det är rätt mycket show över dagen hockey och när det nu blir segermatcher så är det ju ännu roligare...
Luleå lyckades besegra Timrå med 3-2...


Entré


Jag får be om ursäkt för kvaliten på bilderna, men vad fan kan man begära av en mobilkamera på 30 meters håll? :-)

Imorgon ska jag på revision på facket, låter väldigt trist, men är faktiskt väldigt intressant och roligt.

Så nu är det dags att krypa till sängs om jag ska orka upp imorgon...

/Richard


Dagisdags

Jaha, då var jullovet över för Carolina, 3 veckor av slöande och lek på hemmaplan och nu var det dags att gå till dagis... Tur att man kollade på termometern imorse, -22grader, inte vidare skönt, bara att plocka fram mer kläder åt Carolina så hon inte blir sjuk.
Det gick bättre än väntat på dagis med tanke på hur hon har varit hela hösten, "pappa, jag vill inte vara på dagis, barnen är dumma, fröknarna är dumma, bara du är bra" och loknande har man fått höra hela tiden, men jag har varit stenhård och kört min linje att är det dagis så är det, och det är det de vuxna som bestämmer!
Idag så sa hon, jag vill inte att mamma hämtar mig, jag vill vara med er, jag vill leka med er och min lillasyster, vill inte vara hos mamma, det känns väldigt kul att hon stormtrivs hos oss, speciellt när hennes mor har fått för sig att hon bara vill vara hos mamma för att hon är ledsen när mamma lämnar.

Hennes mor har börjat praa om att åka utomlands med Carolina och sina syskon med familjer, jag fick inte säga nåt åt Carolina, men varför skulle jag vara tyst? Vi får ju inte ha några hemligheter utan att Carolinas mamma nosar upp dom och öppnar käften, Carolina säger att "det är inte kul att veta allt, övraskningar är bättre" och det är ju sant, har man blivit lovad saker och sen sviken så är det nog bättre att inte veta nåt alls och bli överaskad, eller vad tror ni?

Idag ska Linda till tandläkaren, hon har visst lite ont i en tand, och det är ju bättre att gå nu än att vänta som jag gjorde, det slutade med 2 fyllningar och en utdragen tand för mig...

Nu ska jag ta det lugnt ett tag...

Ha en bra dag
/Richard

hoppsan då

Jaha, då var det 2006, det har som fallit i glömska att jag har en egen blogg, liksom många andra som jag känner, folk verkar ha ett behov av att skriva av sig vad som har hänt, eller at skryta om sina liv, i vissa fall undrar jag om man kan kalla det för liv, men men...
Vad har hänt här sen tvättmaskinen pajade, jo en hel del, tapetserat i kök och Filippas rum, vårat sovrum blir det nog i januari, liksom Carolinas rum.
Filippa har lärt sig att gå, hoppa, gå baklänges, springa, pratar en del ord, en del är kanske inte så smickrande som chips, godis, men mamma, pappa, lampa, blomma, oj (när hon ramlar), traktor osv är ju rätt ok.
Carolina har haft jullov, första dagen på dagis är imorgon och hon har ångest, men har man varit vaken länge på kvällarna och sovit på mornarna så kan jag förstå det.
Linda ska börja jobba halvtid den 23:e och då blir jag pappaledig i en månad ungefär, det ska bli kul :-)

Julen firade vi i Luleå, dock utan Carolina som var hos sin mamma, nyåret firade vi i Kiruna, riktigt trevligt, dessutom så hade svärfar och svärmor 20-årig bröllopsdag på nyårsafton.

Det skulle vara kul om ni som läser det här lämnar en kommentar så får man veta vilka ni är, inte för att jag är speciellt bra på att lämna kommentarer själv, men...

Nu fick jag hjärnstillestånd, men jag ska skärpa till mig vad det gäller mitt "bloggande"

/Richard