Jobbar...

...det är precis vad jag gör nu, eller nu har jag ju lunch fram till 13.00

Jag har fått en anställning som handläggare på facket. Det känns jättebra att få jobba med frågor som jag gillar att jobba med, att få jobba med människor som jag trivs med, att få jobba under bra förhållanden och att hjälpa människor i dera vardag.

Det bästa är kanske att jag faktiskt blev tillfrågad om tjänsten, alltså inte att jag sökte den eller att det är något "låtsasjobb" utan ett riktigt abete!

Nu närmar det sig arbetstid och det är bara att starta telefon igen...

/Richard

Evil...

Jag är visst inte så elak som somliga tror...
You Are 42% Evil


You are evil, but you haven't yet mastered the dark side.
Fear not though - you are on your way to world domination.
How Evil Are You?

Vilken dag...

...det har varit idag!!!!!

Vaknade imorse och vädret såg fint ut, barnen steg upp först och jag och Linda låg kvar och myste lite...

Vi packade en ryggsäck med kaffe, varmchoklad, blåbärsmuffins och bullar och gick ner på isen, dom har ju plogat upp en riktigt lång slinga på älven här i luleå, populärt som fan, skridskoåkare, barnfamiljer, sparkåkare, skoteråkare, promenadflanörer, hundmänniskor, you name it, trängs där ute varje dag, och idag var det helt suveränt, +2 grader i skuggan, klarblå himmel och i princip vindstilla (ovanligt för att vara Luleå).

Väl ute så satte vi oss vid strandkanten och fikade ett tag, sen ville barnen leka och inte var vi vuxna sämre...



Filippa blev rätt trött av all friskluft så hon däckade i vagnen och vaknade inte upp förrän efter 2 timmar och 15 minuter och då var vi hemma...



Vi tog ändå en liten sväng, främst för att Carolina skulle få springa och hoppa av sig lite energi...



...inte för att det hjälpte, när vi kom hem så tog hon fram sin spark och åkte 400 varv runt gården med sparken och plogade bort snö, jag och Linda började skotta framför balkongen så vi kunde sitta och njuta av solen, och imorgon blir det nog lite grillning där...



Efter det var det att åka till Norra Sveriges dyraste ICAbutik och handla, det blev såklart godis och chips till myset på kvällen, och mat till mig och Linda, Pepparbiff med potatisgratäng och pepparsås, mumma med rödvin till, barnen fick pizza eftersom dom inte är så mycket för kött.

Sen var det ju dagens stora glädjeämne, kvartsfinal 1 i elithockeyn mellan Luleå och Linköping, en riktig rysare som gick till förlängning i nästan 2 perioder innan #5 johan Fransson slumapde in ett vinstmål och därmed 1-0 i matcher till Luleå!



Melodifestival sen, Carola var ju given, bra låt och Carola är ju alltid carola, men vad i helvete, Björn Kjellman, alla sveriges klimakterietanter måste ju ha röstat på han, vilken jäkla skitlåt, jaja, den ryker nog fort i Globen nästa helg...

Nu börjar Lördagen ta slut och imorgon är det en ny dag, nya äventyr och nya utmaningar...

/Richard

Himmel eller Helvete?

Jaha, nu är man hemma igen, har just fört Filippa på dagis och sedan varit till Konsum och handlat.
Man kan ju titulera sig för "hemmaman" nu när Linda jobbar heltid igen och jag går hemma och skrotar...

Hur går det för Filippa på dagis då?
Det är ju hennes tredje vecka nu, och visst går det bättre och bättre, men ändå inte bra, hon saknar sin mamma, men ändå duger pappa gott och väl har hon upptäckt, på väg till dagis sitter hon och sjunger i vagnen, men när vi har kommit in dit och jag börjar klä av henne så blir hon ledsen, men senm när jag har gått så funkar det relativt bra, lite småsnyft, men ändå inte farligt. Men det är klart, det är en stor omställning för ett litet barn.

Förut på morgonen så har hon grinat jättemycket efter mamma, men nu säger hon inte ens mamma, hon har visst förstått att det är jag som är hemma och mamma är på jobbet, imorse så väckte hon mig med att stå i spjälsängen och säga "hallå" tills jag vaknade, sen låg vi i vår säng och myste tills klockan ringde...

Igår efter dagis så tog vi bussen till stan och överaskade mamma där, gissa om jag fick två tjejer glada på en gång?

Vad händer mer då?

-Jag måste ringa till Arbets, men gissa om det är telefonkö? håller ju på att bli knäpp!
-Bredbandstv:n funkade inte imorse, Filippa blev sur för att hon inte kunde se på sitt morgonprogram på Nickelodeon.
-Efter Dagis så går nog jag och Filippa på fiket, det är småtrist att vara hemma, men till 16.15 när Linda kommer hem så ska maten vara klar, den lyxen unnar jag henne.
-Imorgon kommer Carolina hem igen efter att ha varit några dagar hos sin mamma.

Nä, nu ska jag ringa arbets..."Alla våra handläggare är upptagna, ditt samtal är placerat i kö, beräknad kötid är 25minuter", så brukar det låta...skitkul!

/Richard



Men vad i helvete, det är till och med upptaget på Arbets, upptaget på ett nummer med kösystem, jag blir vansinnig!!!

/Richard

Födelsedag

Idag har det firats...
Linda har fyllt 29 år, men inte ser hon en dag äldre ut för det, fortfarande samma goa vackra tjej (lyckliga jag) som vanligt.



Vi har varit och ätit jättegod födelsedagsmiddag på Baan Thai, Jag och Linda tog 4 små rätter till huvudrätt och Friterade bananer med glass till efterrätt, Carolina tog Friterad Kyckling med strips till huvudrätt och Glass med Kolasås till efterrätt.



Filippa små åt av oss andra och till efterrätt tog hon Glass med Chokladsås



Med tanke på grimasen så var kanske inte vår mat så god för henne :-)



Sen kom barnens Farmor och Farfar hit och grattade sin svärdotter, vi fikade och jag hade gjort tårtan färdigt redan igår, den blev faktiskt riktigt god, men hade man väntat sig egentligen?




Imorgon är det dagis för båda barnen igen, Carros sportlov är över och Filippas inskolning fortsätter, det blir spännande att se hur hon reagerar nu när hon har haft en helg ledig...

Linda börjar jobba heltid igen, huja, vi har inte varit ifrån varandra så mycket sen vi träffades för snart 3 år sedan, så tomt kommer det att bli...

Jag kommer att sakna dig ÄLSKLING!!!




Wsup?

Det kan man fråga sig...

Här följer en kort sammanfattning av veckan...

-Alla är friska här...
-Filippas inskolning på dagis går bättre och bättre...
-Carolina har varit en suverän extrafröken de korta tider vi har varit på dagis...
-Vi har varit på isvägarna och ut på öarna i skärgården...
-Vi har åkt Isdraken på "udden"...
-Semlor i massor har vi tryckt i oss...
-Shoppat massor, både till vuxna och barn...
-Förberett födelsedagsfirande imorgon, gjort tårta, slagit in presenter och bokat bord på restaurang...
-Sett melodifestivalen, klart starkaste startfältet den här gången...
-Myst, älskat och trivts med familjen...Gud vad jag älskar er!!!

/Richard