Proletärer i alla länder...

...förenen eder, stå upp mot kapitalet och låt era intressen driva er framåt...
Det där lät gammalmodigt, men det är mer aktuellt nu än någonsin, speciellt efter den senaste veckans händelser.

De flesta av er som läser min blogg känner nog till att jag är fackligt aktiv, framför allt i Fastighetsanställdas Förbund i Norrbotten, men även i LO-facken Luleå och LO-Distriktet i Norrbotten.

Nu har vi varit och är fortfarande på en omfattande uppsökeriturne, vi far runt på olika arbetsplatser och pratar med våra medlemmar om fackliga och samhällsfrågor, bla kollektivavtal, a-kassa, medlemsavgifter osv, allt har gått jättebra till i onsdags, vi skulle in på ISS i Kiruna, men där blev det stopp, Facket fick inte komma in på ISS för att träffa sina medlemmar och berätta för dem vad skillnaden mellan rött och blått betyder för dom gällande a-kassan, medlemsavgiften, anställningsskydd m.m efter höstens val, företaget frös helt enkelt ute oss. Vad gjorde vi då? jo, vi blev förbannade och ringde media, hade väl hoppats på en liten notis i  Norrbottenskuriren, men inte det, vi fick dit båda länstidningarna och båda nyhetskanalerna, radio dagen efter och en jävla massa stöd i media från bl.a IF Metall, TCO, LO-Distriktet, Vänsterpartiet mfl...
Vad blev då ISS svar på detta, jo, vi är stängda från möten i Skellefteå, Umeå och Lycksele, möten där vår Förbundsordförande ska vara med... snacka om sandlådenivå, man kan ju undra om dom hade sagt nej den 18 september, knappast!!!

Nu har verkstadsklubbarna i vid LKAB Kiruna och SSAB Luleå gett oss vårt stöd och kräver att ISS ändrar inställning till den fackliga verksamheten.
Hoppas ni som läser detta förstår skillnaden mellan rött och blått i höstens val, för det är en enorm skillnad, att rösta är viktigare än någonsin nu!!!

Läste ett par rader på IFMetalls kansli i Kiruna, där stod det:
Fackföreningsrörelsen vill ha:

  • Ordnade arbetsförhållanden
  • Trygghet
  • Människovärde
  • Och en upplyst arbetarklass

Detta verkar vara möjligt på alla företag i Sverige utom på det multinationella ISS med 300.000 anställda runt om i världen.

Nu ska jag kasta mig ut i valarbetet igen...



Vi hörs
/Richard



Kommentarer
Postat av: L.

Jahapp, nu får vi skåda din "ryggtavla" i dagens NSD....Ja, vad säger man om allt?!

2006-09-13 @ 14:09:34
Postat av: T

Du får ta o låna sambons mascara penna eller något dylikt så du kan kladda ner din autograf på armen nu när du är rix kändis..

2006-09-13 @ 20:58:15
Postat av: L.

I dagens NSD finns ännu en artikel. Nu om att Sossarna säger upp avtalet med ISS, och "era" namn används med....Hör du, har du tänkt finnas med dagligen i tidning & tv nu?:-)

2006-09-14 @ 16:00:14
Postat av: Treno

..Rather helpful information you have here. Grazie! http://www.trenitalia.275mb.com

2007-03-07 @ 17:38:10

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback